Tökmagolajos saláták az ünnepi asztalra

Hamarosan itt az év egyik legszebb ünnepe. Ilyenkor a legtöbb háziasszony valami különlegességgel készül a vacsorához. Ha a főétel már megvan, akkor ideje egy finom salátát is választani hozzá. Isteni finom recepteket hoztam – természetesen hidegen sajtolt tökmagolajjal készítve!

Ha úgy érzi, hogy az ünnepi menüből még egy finom saláta hiányzik, akkor jó hírem van. Ma olyan recepteket gyűjtöttem össze, amelyek bármelyik főfogás mellett megállják a helyüket. Ha megvan a hidegen sajtolt tökmagolaj hozzá, akkor pedig a siker szinte garantált! De ha nincs, akkor itt megtalálja => Zahorecz webáruház

Vöröskáposzta tökmagolajjal

A káposzta a téli időszak egyik legszuperebb alapanyaga. Igazi vitaminbomba, így nem csak finom, hanem még az egészségünk megőrzését is támogatja.

Ebben a salátában a káposztát nyersen ajánlom, mert szerintem így őrzi meg a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Ha még nem próbálta, akkor érdemes megkóstolnia, nem fog csalódni!

Hozzávalók:

  • 25 dkg vöröskáposzta
  • 1 közepes lilahagyma
  • 2 közepes cékla
  • 20 dkg radicchio saláta
  • 5-10 dkg dióbél
  • 20 dkg kecskesajt

Az öntet hozzávalói:

Ahogy én készítem:

A salátát, a káposztát és a lilahagymát vékonyra szeletelem. Ugyanígy járok el a céklával is. Ha esetleg ön nem szereti a nyers cékla ízét, akkor meg is főzheti és úgyis leszeletelheti.

Az öntet elkészítéséhez a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajat, a juharszirupot és a borecetet összekeverem és egy kicsit állni hagyom.

Ha mindennel kész vagyok, akkor a zöldségeket egy nagy tálba teszem, ráöntöm az öntetet és hozzáadom az apróra vágott diót és a kecskesajtot. Fűszerként sót és borsot szoktam használni, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom.

Tökmagolajos-hagymás saláta

Ez egy kicsit gazdagabb saláta, ezért jó választás lehet azoknak, akik kerülni szeretnék a nehéz, fűszeres sülteket.

Hozzávalók:

  • 1 fej jégsaláta
  • 3 kisebb paradicsom
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sonka (lehet házi is akár, amit előtte megfőzünk)
  • 10 dkg bab
  • 15 dkg kukorica
  • 2 zöldpaprika

Az öntet hozzávalói:

Ahogy én készítem:

A babot és a sonkát megfőzöm és hagyom kihűlni. Amíg hűl, addig összevágom a paprikát, a paradicsomot és hagymát, majd összekeverem a salátával és a kukoricával.
Ha kihűlt a sonka, akkor vékony szeletekre vagy kockákra vágom és a zöldségekhez adom.
Ezután a hozzávalók összekeverésével elkészítem az öntet és meglocsolom vele a salátát.

Céklasaláta tökmagolajjal

A cékla is nagyon fontos alapanyag a téli időszakban. Ez is igazi vitaminbomba, éppúgy, mint a káposzta. Tökmagolajjal párosítva pedig valódi ízélmény!

Hozzávalók:

Ahogy én készítem:

A céklát és a répát nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, majd összekeverem őket és meglocsolom a hidegen sajtolt tökmagolajjal. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű! Érdemes kipróbálni!
Ha egy kicsit szeretné ízesebbé varázsolni, akkor a céklához nagyon jól passzol a bors, a bazsalikom vagy az oregánó.

Ne feledje, hidegen sajtolt tökmagolajat keresse a webáruházunkban! 😊

betyáros tökmagtermékek, hidegen sajtolt tökmagolaj

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük