Elismeréseink

Büszkén mutatjuk be Önöknek a Betyáros tökmagtermékeink díjait

1. Viharsarki termék – Békés megye kiválósága

A Viharsarki termék logóval jelzett termékek:

    • hagyományos módon,
    • megbízható alapanyagokból,
    • az elődök tudását felhasználva készülnek, és
    • kiválóan képviselik Békés megyét.

A Viharsarki termék elnevezést és a logót első körben tizenöt kistermelő és kézműves érdemelte ki. Az elismerést és a logó használatát engedélyező okleveleket 2022.június 7-én adták át a megyeházán.

Büszkén mutatjuk meg, hogy a családi gazdaságunkban készült Betyáros termékeinkért mi is részesültünk az elismerésben, amely igazolja, hogy a Betyáros tökmagtermékek kiválóan képviselik Békés megyét.

Viharsarki termék tökmagolaj

Viharsarki termék logók átadása.
A képen Zahorecz Istvánnné, Almásiné Andó Éva és Nagy-Benkő Mihályné
(Fotó: Für Henrik – Békés Megyei Hírlap)

Az ünnepségen elhangzott, hogy a Viharsarki termék brand célja, hogy megmutassák a vásárlóknak, hogy a hagyományosan előállított, biztonságos alapanyagokból és a régi tudás felhasználásával készült termékek milyen értéket hordoznak magukban. 

Aki ismer bennünket az jól tudja, hogy mi is ragaszkodunk a hagyományokhoz, illetve az elődeinktől elsajátított tudásunkhoz. Ezt bizonyítja, hogy a Zahorecz gazdaság története az 1980-as évekig nyúlik vissza, amikor is Zahorecz István a szülei tanítása alapján, az ő támogatásukkal alapozta meg mai sikeresen működő vállalkozását. Történetünket bővebben ide kattintva olvashatják el!

2. Magyar Ízek Versenye 2022. – Ezüst érem

A Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület 2022-ben is megrendezte a Magyar Ízek Versenyét, amely Magyarországon egyedülálló, komplex, kistermelőknek szóló, feldolgozott élelmiszerek versenye.

A verseny célja a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kisteremlők termékeinek népszerűsítése. A versenyen a zsűri arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazhatta a benyújtott termékeket.

Büszkén újságoljuk Önöknek, hogy a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunk  2022-ben a Magyar Ízek Versenyén ezüst minősítésben részesült.