Bemutatkozás

Üdvözlöm honlapunkon!

Zahorecz István vagyok, kérem engedje meg, hogy néhány gondolattal bemutassam Önnek a családi gazdaságunkat.

Az 1980-as években, szüleim tanítása alapján és az ő segítségükkel alapoztam meg a mai sikeresen működő vállalkozásomat. Tanulmányaim során szántóföldi- és kertészeti növénytermesztést tanultam, majd növényvédelmi technikusként végeztem. Eleinte nagyüzemeknél helyezkedtem el főállásban, ahol rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem, mellette pedig növényvédelmi szolgáltatást nyújtottam a környező településeken élők számára.

1994 meghatározó év volt számomra, mert akkor váltottam ki a vállalkozói igazolványomat, hogy minden figyelmemet és tudásomat a saját gazdaságunk fejlesztésére, bővítésére fordítsam. Feleségemmel, Andival közösen vettünk részt a különböző munkafolyamatokban.

Az első években gyógynövénytermesztéssel foglalkoztunk (kakukkfű, sáfrányos szeklice, ánizs, metélőhagyma), majd ezt felváltotta a gépesített kertészeti növénytermesztés (zöldborsó, csemegekukorica, paradicsom).

A 2000-es évek elején bővítettük tevékenységünket, áttértünk a szántóföldi növénytermesztésre és elkezdtük a mezőgazdasági szolgáltatásaink kialakítását is. Közben folyamatosan modernizáltuk a gépparkunkat a kornak megfelelő munkagépekkel, hogy pontosabban és hatékonyabban tudjuk megfelelni a partnereink igényeinek.

2012-ben lehetőséget láttunk a héj nélküli tökmag termesztésében, így a megfelelő szakmai tapasztalat birtokában belevágtunk. Gépparkunk tovább bővült a tevékenységünknek megfelelően, hamarosan már betakarítógép, tökmagmosó és szárítópad segítette a munkánkat. A megvásárolt gépek mellett saját gépeket is gyártottunk a könnyebb és hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Kezdetben a saját gazdaságunkban megtermelt héj nélküli tökmagot értékesítettük, de 2020-ban, a piaci körülmények kedvezőtlen alakulása miatt úgy döntöttünk, hogy változtatunk eddigi tevékenységünkön.

2020-as év vége sorsforduló lett a gazdaságunk életében, hiszen ekkor ruháztunk be egy tökmagprésre, és kezdetét vette a saját sajtoló üzemünk kialakítása.

Termőföldtől az asztalig!

Most már büszkén kijelenthetjük, hogy saját telephelyünkön, a saját sajtoló üzemünkben, a saját magunk által megtermelt tökmagból kiváló minőségű, laboratórium által bevizsgált hidegen sajtolt tökmagolajat készítünk.

Kistermelőként kizárólag hideg sajtolással foglalkozunk, és az így elkészített tökmagolajat jó szívvel ajánljuk mindenkinek mindennapi fogyasztásra, illetve egészségmegőrzés céljából. Azért, hogy Önnek a legjobb minőséget adhassuk, bevizsgáltattuk tökmagolajunkat. Vizsgálati jegyzőkönyvet ide kattintva tekintheti meg.

Mostanra a gazdaságunk tovább bővült, mivel fiaink István, mezőgazdasági asszisztensként, és Árpád, okleveles növényorvos, mezőgazdasági mérnök és mezőgazdasági szaktanácsadóként aktívan részt vesznek a vállalkozás működtetésében.
Mezőgazdasági, valamint növényorvosi és adminisztrációs szolgáltatásainkról bővebben ide kattintva tájékozódhat!