Terhességi csíkok kezelése tökmagolajjal!

A terhesség alatt sok nő tapasztalja, hogy bőrén csíkok, úgynevezet striák alakulnak ki. Ennek oka, hogy a pocak növekedése miatt a szövetek megnyúlnak, meglazulnak. Hogyan tud segíteni a tökmagolaj striák esetén? Erről szól írtam ma önöknek!

Minden terhesség óriási megterhelést jelent a has és a mell bőrének. Minél előrehaladottabb állapotban van a kismama, annál jobban megnyúlik a bőre. A növekedés csak az egyik tényező, hiszen nem szabad megfeledkezni a terhesség alatti hormonális változásokról és az esetleges súlygyarapodásról sem.

Hogyan előzhetők meg a terhességi csíkok?

Minden kismama számára fontos információ, hogy a kulcs a megelőzés. Sokkal könnyebb megelőzni a striák kialakulását, mint kezelni.

Fontos tudni azonban, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a várandósság hónapjaiban milyen készítményeket használunk erre a célra. Igaz, hogy a hétköznapokban is oda kell figyelni, hogy a különböző testápoló készítmények tartalmaznak-e káros adalékanyagot, de terhesség alatt erre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni.

A megelőzéshez válasszunk valamilyen természetes összetevőjű bőrápolót. A hidegen sajtolt tökmagolaj például kiváló erre az esetre, mert tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, illetve teljesen természetes és adalékanyagmentes. A Betyáros tökmagolajunkat saját sajtoló üzemünkben készítjük, így már az alapanyag termelésétől kezdődően nyomon tudjuk követni, hogy biztosan ne kerüljön semmilyen káros anyag az olajba. Ezért nyugodt szívvel ajánljuk a kismamák a terhességi csíkok megelőzésére.

Masszázs hidegen sajtolt tökmagolajjal

A tökmagolaj értékes összetevőinek köszönhetően erősíti a kötőszöveteket, így jelentős szerepe lehet a striák megelőzésében. A tökmagolajos masszást érdemes minél korábban elkezdeni, akár már a terhesség korai időszakában is. Természetesen aki nagyon előrelátó, ő már a teherbeesés előtt is ápolhatja a bőrét tökmagolajjal, megelőzve így a későbbi bőrproblémákat.

A tökmagolajos masszázst végezhetjük kizárólag csak a hason, de érdemes a felső és az alsó végtagokat is kezelni, mert gyakran azok a területek is érintettek lehetnek.

Sokan kérdezik, hogy mégis miért lehet hatásos a tökmagolaj. A szakemberek szerint ennek oka az értékes összetevőkben keresendő. A tökmagolaj ugyanis gazdag esszenciális zsírsavakban és flavonoidokban, amelyek erősíthetik a szöveteket és sikeresen felvehetik a harcot a bőr megnyúlása miatt kialakuló csíkok ellen.

Kinek érdemes tökmagolajos masszázst alkalmazni terhességi csíkok ellen?

A bőr megnyúlása mindenkit érint. Van, akinél szembetűnőbb a változás, míg másoknál alig látszik a bőr megnyúlásának nyoma.

Gyakran előfordul az is, hogy a kismamák a babavárás boldogságában elfeledkeznek a bőrápolásról, mert úgy gondolják, hogy őket nem érinti ez a téma. Szülés után azonban sokaknál felerősödik az érzés, hogy szeretnének újra csinosak lenni, és ilyenkor kezdenek el kapkodni.

A tapasztalatok alapján a szülés után is érdemes bevetni a tökmagolajos masszázst, hiszen a tapasztalatok alapján a tökmagolaj testápolóként használva pozitív hatással lehet a heges bőrre, illetve rendszeres alkalmazása segíthet eltüntetni a felületes bőrhibákat.

Sokan számoltak be arról is, hogy a tökmagolajos masszázs a mély hegeket nem tünteti el teljesen, de a tökmagolaj rendszeres használata sokkal halványabbá teheti a bőrhibákat.

A férfi striák ellen is hatékony a tökmagolajos masszázs?

A tapasztalat azt mutatja, hogy nem csak a terhes nők szenvednek striáktól. Férfiak esetében a gyors hízás miatt megnyúlt bőrön ugyanúgy megjelenhetnek. A tökmagolajos masszázs ugyanúgy alkalmazható ezekben az esetekben is, mint a terhesség alatt, ugyanis itt ugyanarról, a kötőszövetek megnyúlásáról van szó. A tökmagolaj szöveterősítő hatása tehát itt is érvényesülhet.

Milyen tökmagolajat válasszunk?

Én azt javaslom önöknek, hogy kizárólag hidegen sajtolt tökmagolajat válasszanak erre a célra. Elsősorban azért, mert a hidegen sajtolás következtében tudjuk a legtöbb értékes összetevőt megóvni, hiszen kizárólag csak ennél a technológiánál nem éri magas hőmérséklet a magokat.

Mi a Zahorecz gazdaságban magunk termeljük a Betyáros tökmagolajunk alapjául szolgáló tökmagot, így már az alapanyag tekintetében is biztonsággal állíthatjuk, hogy nem tartalmaz káros anyagot. A tökmagolaj előállításához pedig semmilyen adalékanyagot vagy hozzáadott anyagot nem használunk, így a végeredmény 100%-ban tiszta, természetes tökmagolaj. Ezért ajánljuk nyugodt szívvel akár kismamáknak is a rendszeres alkalmazását.

De nem csak külsőleg érdemes használni a Betyáros tökmagolajat, hiszen kúraszerűen fogyasztva további értékes hatásait is élvezhetjük. Erről egy korábbi cikkünkben írtunk, amelyet ide kattintva olvashat el.

Ha pedig kipróbálná a Betyáros tökmagolajat, akkor kérem kattintson az alábbi képre és nézzen körül webáruházunkban! Ha inkább telefonon rendelne, akkor pedig hívjon bizalommal +36203767705-as telefonszámon!

tökmagolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük