Büszkén számolunk be Önöknek egy újabb szakmai sikerünkről. A Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunk ezüstérmet nyert a Magyar Ízek Versenyén. Ma elmesélem, hogy hogyan zajlott ez a verseny és mit is jelenet az ezüstérem a számunkra!
Magyar Ízek Versenye
A Magyar Ízek Versenyét 2020-ban alapította a Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület. Az Egyesület célja a verseny létrehozásával az volt, hogy a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők (Dunamente régió) termékeit népszerűsítse, illetve a fiatalok szakmai érdeklődését elősegítse.
A versenyt évente rendezik meg, a neves zsűri arany-, ezüst és bronzéremmel díjazhatja a verseny keretében benyújtott termékeket.
A zsűrizés során vakteszt segítségével kóstolják végig a termékeket, majd öt kategóriában pontoznak. Figyelembe veszik ugyanis az ízt, az illatot, a színt, az állagot és az összhatást.
Az idei évben a zsűri elnöke Rauf Sven Tamás volt, aki a Rauf cukrászda tulajdonosa, gasztroblogger és a Közéleti Éttermiség sorozat egyik műsorvezetője. A zsűriben többek között szerepelt még a Gyri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikum tanára és a Kisalfold szerkesztősége is.
Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj – Ezüstérem
Számunkra nagy elismerés, hogy a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunkat ilyen neves zsűri ezüstéremmel díjazta.
A versenykiírás szerint a benyújtott kistermelői termékek nem tartalmazhatnak semmilyen olyan összetevőt, amelyet a kistermelői rendeletben megtiltottak.
Számunkra azért is volt különösen szimpatikus ez a verseny, mert itt tényleg arra voltak kíváncsiak, hogy kistermelőként, nem nagyüzemi körülmények között, saját szaktudásunk és lehetőségeinkhez mérten milyen terméket tudunk kínálni a vásárlóinknak.
A Zahorecz gazdaságban nekünk fontos, hogy kizárólag saját termesztésű alapanyagból dolgozzunk, hiszen így már a magok elvetésétől egészen az olaj sajtolásáig felügyelni tudjuk a termék minőségét.
Hogyan készül a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj?
Nem véletlenül szerepel az elnevezésében a hidegen sajtolt kifejezés. Ez az egyik legfontosabb tulajdonsága olajunknak, ugyanis ezt azt jelenti, hogy a készítés során nem használunk magas hőmérsékletet. Mindez azért fontos, hogy mert a tökmag tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és ha a magokat a készítés során magas hőmérsékleten kezeljük, akkor ezek az értékes összetevők sérülhetnek.
Nálunk, a Zahorecz sajtoló üzemben csak kizárólag a hidegen sajtolás technológiájával dolgozzuk fel saját gazdaságunkban megtermelt tökmagunkat.
Fontos számunkra, hogy egyre szélesebb körben megismertessük termékeinket a fogyasztókkal, mert hiszünk benne, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj rendszeres fogyasztása pozitív hatással lehet egészségünkre.
Ezért az online felületeken való megjelenés mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy rendszeresen részt vegyünk a környékbeli kistermelői vásárokon, piacokon és kiállításokon. A pontos helyszínekről Facebook oldalunkon, a Betyáros Tökmagolaj oldalon adunk friss tájékoztatást (ide kattintva elérhető).
Tisztelt Tulajdonosok!
Érdeklődnék, hogy a október 13-i békéscsabai ligeti vásáron részt vesznek-e, tudunk ott vásárolni a termékeikből?
Kedves Ingrid!
Köszönöm az érdeklődést!
Sajnos most nem tudok részt venni az október 13-i vásáron, mert Budapesten leszek a Lehel csarnokban.
Üdvözlettel:
Andrea