Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj – Ezüstérem a Magyar Ízek Versenyén

Büszkén számolunk be Önöknek egy újabb szakmai sikerünkről. A Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunk ezüstérmet nyert a Magyar Ízek Versenyén. Ma elmesélem, hogy hogyan zajlott ez a verseny és mit is jelenet az ezüstérem a számunkra!

Magyar Ízek Versenye

A Magyar Ízek Versenyét 2020-ban alapította a Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület. Az Egyesület célja a verseny létrehozásával az volt, hogy a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők (Dunamente régió) termékeit népszerűsítse, illetve a fiatalok szakmai érdeklődését elősegítse.

A versenyt évente rendezik meg, a neves zsűri arany-, ezüst és bronzéremmel díjazhatja a verseny keretében benyújtott termékeket. 

A zsűrizés során vakteszt segítségével kóstolják végig a termékeket, majd öt kategóriában  pontoznak. Figyelembe veszik ugyanis az ízt, az illatot, a színt, az állagot és az összhatást.

Az idei évben a zsűri elnöke Rauf Sven Tamás volt, aki a Rauf cukrászda tulajdonosa, gasztroblogger és a Közéleti Éttermiség sorozat egyik műsorvezetője. A zsűriben többek között szerepelt még a Gyri Krúdy Gyula Vendéglátóipari Technikum tanára és a Kisalfold szerkesztősége is.

Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj – Ezüstérem

Számunkra nagy elismerés, hogy a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunkat ilyen neves zsűri ezüstéremmel díjazta.

A versenykiírás szerint a benyújtott kistermelői termékek nem tartalmazhatnak semmilyen olyan összetevőt, amelyet a kistermelői rendeletben megtiltottak.

Számunkra azért is volt különösen szimpatikus ez a verseny, mert itt tényleg arra voltak kíváncsiak, hogy kistermelőként, nem nagyüzemi körülmények között, saját szaktudásunk és lehetőségeinkhez mérten milyen terméket tudunk kínálni a vásárlóinknak.

A Zahorecz gazdaságban nekünk fontos, hogy kizárólag saját termesztésű alapanyagból  dolgozzunk, hiszen így már a magok elvetésétől egészen az olaj sajtolásáig felügyelni tudjuk a termék minőségét.

Hogyan készül a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj?

Nem véletlenül szerepel az elnevezésében a hidegen sajtolt kifejezés. Ez az egyik legfontosabb tulajdonsága olajunknak, ugyanis ezt azt jelenti, hogy a készítés során nem használunk magas hőmérsékletet. Mindez azért fontos, hogy mert a tökmag tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és ha a magokat a készítés során magas hőmérsékleten kezeljük, akkor ezek az értékes összetevők sérülhetnek.

Nálunk, a Zahorecz sajtoló üzemben csak kizárólag a hidegen sajtolás technológiájával dolgozzuk fel saját gazdaságunkban megtermelt tökmagunkat.

Fontos számunkra, hogy egyre szélesebb körben megismertessük termékeinket a fogyasztókkal, mert hiszünk benne, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj rendszeres fogyasztása pozitív hatással lehet egészségünkre.

Ezért az online felületeken való megjelenés mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy rendszeresen részt vegyünk a környékbeli kistermelői vásárokon, piacokon és kiállításokon. A pontos helyszínekről Facebook oldalunkon, a Betyáros Tökmagolaj oldalon adunk friss tájékoztatást (ide kattintva elérhető).

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, álló, étel és szabadtéri

2 gondolat erről: „Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj – Ezüstérem a Magyar Ízek Versenyén

  1. Tisztelt Tulajdonosok!
    Érdeklődnék, hogy a október 13-i békéscsabai ligeti vásáron részt vesznek-e, tudunk ott vásárolni a termékeikből?

    1. Kedves Ingrid!

      Köszönöm az érdeklődést!
      Sajnos most nem tudok részt venni az október 13-i vásáron, mert Budapesten leszek a Lehel csarnokban.

      Üdvözlettel:
      Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük