A tökmagolaj hatása

Korábbi bejegyzésemben már volt szó róla, hogyan érdemes fogyasztani a hidegen sajtolt tökmagolajat. Ha nem olvasta, akkor ide kattintva elolvashatja.

Ma arról szeretnék írni Önnek, hogy milyen jótékony hatása van a hidegen sajtolt tökmagolajnak.

A hidegen sajtolt tökmagolaj tele van értékes összetevőkkel, melyek a rendszeres fogyasztásnak köszönhetően hozzájárulhatnak egészségének megőrzéséhez.

A rendszeres fogyasztást érdemes kúraszerűen végezni.

A kúra lényege: egy evőkanál hidegen sajtolt tökmagolajat reggel, éhgyomorra kell elfogyasztani, majd várni körülbelül 15-20 percet a reggelivel, kávéval, teával.

Egy kúra időtartama minimum 3 hónap legyen, a kúrák között nem muszáj szünetet tartani, de ha úgy gondolja, hogy szeretne, akkor 2 hét elegendő.

Hidegen sajtolt tökmagolaj jótékony hatásai

A legfontosabb tudnivaló, hogy a tökmagolaj nem csodaszer, hanem sokkal inkább egyfajta segítség a szervezet egészséges működéséhez. Emiatt kérem, hogy ha bármilyen betegsége van, illetve orvosi kezelés alatt áll, akkor egyeztessen a kezelőorvosával a rendszeres fogyasztásról.

Nézzük, hogy milyen jótékony hatása lehet a hidegen sajtolt tökmagolaj rendszeres fogyasztásának?

1. Segít megőrizni a haj és a bőr egészségét

A hidegen sajtolt tökmagolaj rendkívül gazdag E-vitaminban, így hozzájárulhat a haj és a bőr egészségének védelméhez.

Bármilyen meglepő, de a tökmagolajat nyugodtan lehet bőrápolásra is használni, nem kell visszariadni a zöld színétől. Felhasználásával arc, test és hajpakolások készíthetők, melyek akár a hajhullás ellen is hatékonyak lehetnek.

A tökmagolaj tehát külsőleg és belsőleg is alkalmazható a haj és bőr védelmében.

2. Jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre

A tökmagolaj rendszeres fogyasztása jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre is. Gazdag telítetlen zsírsavakban és vitaminokban, ezért minden korosztály fogyaszthatja. Az ajánlott fogyasztási mennyiség felnőtteknek 1 evőkanál.

Mivel teljesen természetes, ezért gyerekek is fogyaszthatják. Nekik naponta 1 teáskanálnyi mennyiség javasolt. Jótékony hatással lehet az idegrendszerre, a memóriára és a tanulási képességekre is.

3. Segíthet a gyakori felfázások, fertőzések leküzdésében is

A tökmagolajat már a népi gyógyászatban is használták különböző fertőzéses megbetegedések kezelésére. Fitoszterin tartalma miatt pedig a gyakori felfázással küzdő hölgyeknek is ajánlott beilleszteni a mindennapjaikba.

4. Segíthet a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszok enyhítésében

Értékes összetevőinek köszönhetően a férfiak előszeretettel alkalmazzák a prosztataproblémák kezelésére, illetve a kezelés kiegészítésére. Ebben az esetben is fontos, hogy kúraszerű legyen a fogyasztás (egy kúra minimum 3 hónap), mert egy-egy kanáltól nem lehet nagy eredményt várni. Érdemes beilleszteni a mindennapokba.

5. Terhesség alatt is fogyasztható

A természetgyógyászok terhes hölgyeknek is ajánlják a hidegen sajtolt tökmagolaj fogyasztását, mert segíthet megelőzni a korai vetélést, illetve a magzat idegrendszerére, szív és érrendszerére is jótékony hatással lehet.

6. Erősítheti az immunrendszert

A tökmag tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyeket megőrzünk a sajtolás során. Ezért fontos a hidegen sajtolás. Mi nem alkalmazunk magas hőmérsékletet, nem pirítjuk a magokat, ezért nem is sérülnek az értékes összetevők.

A hidegen sajtolt tökmagolaj tehát vitamin és ásványianyag tartalmának köszönhetően, rendszeres fogyasztás mellett, hozzájárulhat az immunrendszer egészségének fenntartásához. 

Mindezeken felül még van egy nagyon fontos tulajdonsága, melyről a következő blogbejegyzésben szeretnék írni Önnek! Kérem figyelje az oldalt a jövő héten is, mert megmutatom azt a módszert, ami a tökmagolaj felhasználásával segíthet a fogak és a fogíny egészségének megőrzésében.

Addig is nézzen körül webáruházunkban, és ismerje meg termékeinket!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük