Nagy örömmel számolok be önnek arról, hogy gazdaságunk, a Zahorecz gazdaság újabb elismeréssel gazdagodott!
Nagy büszkeség a számunkra, hogy egyre többen ismerik és fogyasztják a termékeinket, és szintén nagy öröm, hogy a sok-sok pozitív vásárlói visszajelzés mellett újabb szakmai elismerést tudhatunk magunkénak.
Örömmel jelentem be önnek, hogy a Betyáros napraforgómag fűszerolaj ezüst éremben részesült az XVII. Orosházi Hagyományok-Ízek versenyén!
Miről szól a XVII. Orosházi Hagyományok-Ízek verseny?
A XVII. Orosházi Hagyományok-Ízek versenyét 2024. március 9-én rendezték meg Orosházán a Városi Sportcsarnokban.
A program nagyon sokrétű és színes volt: kolbászgyúró csapatversenyen, színpaid programok, helyi csoportok bemutatkozása, Kackiás Verklis, sztárvendégek, díjátadók, kistermelői kézműves termékek bemutatója és vására, Cheese fotósarok, gasztronómiai versenyek eredményhirdetése, disznóvágás bemutató és disznótoros ételek.
A Hagyományok-Ízek Versenye az ország egyik legjelentősebb gasztro-kulturális rendezvénye. Nagy öröm volt látni, hogy a program újra megrendezésre került, hiszen az elmúlt években a pandémia és egyéb nehéz helyzetek miatt sok nehézségbe ütköztek a szervezők. A sok-sok kiállító, résztvevő és a több ezer vendég azonban azt tükrözi, hogy mindenki nagyon örült és várta, hogy újra közösen vesse bele magát a hagyományok és a helyi ízek megismerésébe.
A Hagyományok-Ízek Versenyének célja az értékmegőrzés, a helyi kézműves és kistermelő közösség, valamint az általuk készített kiváló minőségű termékek megismertetése. Szeretnének lehetőséget és helyszínt biztosítani, hogy a termelők és a készítők személyesen is találkozhassanak az érdeklődőkkel. A vásárlók számára pedig azért előnyös, mert a programnak hála megismerhetik a készítőket, és lehetőségük nyílik a kóstolásra, a kipróbálásra és a személyes találkozásra.
Kárpát-Medencei Paprika- és chilis termékek versenye
Az idei rendezvény keretében először hirdették meg a Kárpát-Medencei Paprika- és Chilis Versenyt, melyre ötven nevezés érkezett.
A verseny célja, hogy erősítse a minőségi chili és paprikat kultúrát, illetve a Kárpát-medencében termelt paprika és chilis termékek minősítésével a termelőknek iránymutatást adjon.
Nagyon örültünk ennek a kezdeményezésnek, mert ez a kiemelt esemény segít ráirányítani a figyelmet és népszerűsíteni a paprikából készült termékeket, illetve összekovácsolja a szakmai közösséget.
Gazdaságunk a Betyáros Napraforgómag fűszerolajjal vett részt a versenyben, amelyet a szakmai zsűri Ezüst oklevéllel díjazott.
A Betyáros Napraforgómag fűszerolajról tudni kell, hogy 100%-ban természetes, adalékanyagoktól és mesterséges ízesítőktől mentes fűszerolaj.
Különlegessége, hogy a saját gazdaságunkban megtermelt napraforgómagból, 100%-ban hidegen sajtolás technológiájával előállított napraforgómagolaj felhasználásával készül.
Hiszünk a hidegen sajtolás technológiájában, elsősorban azért, mert ez az egyik legjobb módszer arra, hogy az olajos magok értékes összetevőit a lehető legnagyobb arányban megőrizzük. A készítés során nem használunk magas hőmérsékletet, nem pirítjuk a magakat, illetve nem használunk vegyi anyagokat sem a szűréshez, tisztításhoz.
A Betyáros Napraforgómag fűszerolaj alapja 100%-ban hidegen sajtolt Betyáros napraforgóolaj, amelynek feldolgozása során kizárólag ülepítést és szűrést alkalmazunk.
Ebbe a kiváló alapolajba kerülnek bele a friss és szárított fűszerek.
Az Ezüst oklevéllel díjazott Betyáros Napraforgómag fűszerolaj az alábbi fűszereket tartalmazza:
- kakukkfű
- fokhagyma
- rozmaring
- chili
- bors
- babérlevél
Nagyon büszkék vagyunk erre a termékünkre is, mert 100%-ban természetes, adalék- és ízfokozóanyagoktól mentes valódi kézműves termék.