Miért a hidegen sajtolt tökmagolajat válasszam?

Amikor tökmagolajat keres nagyon hamar azzal találhatja szembe magát, hogy nagyon széles a kínálat. Rengeteg féle tökmagolaj található a piacon, elsőre nagyon nehéz lehet eldönteni, hogy melyiket válassza.

Ma ebben szeretnék segíteni önnek!

A mai bejegyzésemben szeretném megmutatni önnek, hogy miért a hidegen sajtolt tökmagolaj a legjobb választász, mire kell odafigyelnie a vásárláskor és hol tudja beszerezni a megfelelő minőségű olajat!

Az első kérdés, ami felmerülhet önben az, hogy mi a különbség a hidegen sajtolt és más típusú tökmagolajok között. A válasz a gyártási folyamatban rejlik, és ez jelentős hatással van az olaj minőségére és az élettani hatásaira.

Miért fontos a tökmagolaj készítési módja?

A hidegen sajtolt tökmagolajat hő és vegyszerek használat nélkül készítjük, így tudjuk biztosítani, hogy az olaj megőrzi természetes ízért, aromáját és tápanyagait. Ebből már láthatja, hogy a hidegen sajtolt változat a legjobb választás a szervezet egészségére nézve, hiszen ennek a fogyasztásával nem terheli a szervezetét különféle adalékanyagokkal.

A hidegen sajtolás során a megtisztított és megszárított magok közvetlenül a csigás présbe kerülnek, és kisajtoljuk belőlük az olajat. A többi készítés mód során a gyártók ledarálják, vízzel és sóval elegyítik, majd magas hőmérsékleten lepirítják ezt a masszát és ezután sajtolják ki az olajat. Láthatja, hogy így nem csak az adalékanyagok, hanem a magas hőmérséklet is károsíthatja az olajat.

A hidegen sajtolás során nem alkalmazunk magas hőmérsékletet, így tudjuk megőrizni az értékes összetevők jó részét.

A hidegen sajtolt tökmagolaj a népi gyógyászat szerint kiváló E-vitamin-forrás, valamint tele van értékes telítetlen zsírsavakkal, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

Mire kell odafigyelni a vásárlás során?

Az első, amire felhívnám a figyelmét az ár. Az ár ugyanis egyből tükrözi, hogy az adott tökmagolaj hidegen sajtolt vagy melegen sajtolt-e. A hidegen sajtolás során ugyanis nem használunk magas hőmérsékletet, ezért egy adott mennyiségű magból sokkal kevesebb olajat tudunk kisajtolni, mint azok a gyártók, akik felhevítik a magokat.

Ezért lehet az, hogy az olcsóbb kategóriába eső olajok nagy része hőkezelésen esett át, hiszen ott a gyártók a hevítés miatt több olajhoz jutnak hozzá adott mennyiségű magból, így olcsóbban is tudják adni.

Ugyancsak érdemes odafigyelni a higított változatok elkerülésére is. A valódi hidegen sajtolt tökmagolajnak sötétzöld-barnás színe van, illata pedig a nyers tökmagra emlékeztet. Ezzel szemben a higított változatok áttetszőek és sok esetben semleges illatuk van. A melegen sajtolt változatot is fel lehet ismerni az illat alapján, hiszen ott egyértelműen érezni lehet a megpörkölt magok illatát.

Honnan érdemes vásárolni hidegen sajtolt tökmagolajat?

A legjobb, ha közvetlenül a termelőtől vásárol, mert ott meggyőződhet arról, hogy milyen technológiával készítik az olajat. Még jobb, ha a termelő lehetőséget is biztosít arra, hogy vásárlás előtt megkóstolja az olajat. Így alaposan meg tudja nézni a színét, az állagát és egyből érzi az illatán is, ha melegen sajtolt változatról van szó.

Mi a Zahorecz gazdaságban lehetőséget biztosítunk önnek, hogy személyesen ellátogasson hozzánk, így nyugodtan megkóstolhatja, illetve megtekintheti, hogy hol készül a hidegen sajtolt olaj. Honlapunkon és közösségi oldalunkon bemutatjuk, hogy pontosan hogyan készül az olaj, így ön is láthatja, hogy nem használunk magas hőmérsékletet.

Mi kizárólag hidegen sajtolás technikájával dolgozunk, mert hisszük, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj a legértékesebb olaj, ami készíthető – és ez szolgálja leginkább egészségünket!

Sajtoló üzemünk Kondoroson található, de rendszeresen jelen vagyunk a környékbeli piacokon, rendezvényeken, így ott is szeretettel várjuk önt egy beszélgetésre és egy finom kóstolóra! Látogasson meg bennünket!

Ha viszont távol él tőlünk, akkor pedig szeretném figyelmébe ajánlani webáruházunkat, ahonnan könnyen és kényelmesen rendelhet, mi pedig házhoz szállítjuk önnek saját készítésű hidegen sajtolt tökmagolajunkat!
Kattintson az alábbi képre a webáruház eléréséhez!

betyáros tökmagtermékek, hidegen sajtolt tökmagolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük