5 étel, ami támogatja a termékenységet

Amikor családalapítás előtt állunk igyekszünk mindent megtenni azért, hogy szervezetünket felkészítsük. Ma abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy milyen ételek kerüljenek a tányérunkra. Ha esetleg csodálkozna, hogy miért került egy ilyen cikk az oldalunkra, akkor olvassa el az alábbi listát figyelmesen – különösen a 4. pontot! 🙂

Nézzük, hogy melyik az az 5 ételtípus, amely jótékonyan befolyásolhatja a termékenységet!

  1. Kelbimbó

A kelbimbó a mustárfélék családjában tartozó keresztes virágú zöldségnek számít. Az összetevői között megtalálhatjuk az indol-3-carbinol-t, amely kutatások szerint is pozitív hatással van a hormonháztartásra és a termékenységre. Ezen felül nagy mennyiségű folátot (B9-vitamint) is tartalmaz, amely nélkülözhetetlen tápanyag a teherbeeséshez.

A szakirodalom szerint a kelbimbó értékes összetevői támogatják a méhnyálkahártya egészségét, így hozzájárulnak a beágyazódás sikerességéhez, valamint segítenek megelőzni a magzati fejlődés során fellépő idegcső rendellenességeket is.

  1. Vajtök

A vajtök tele van vitaminokkal, különösen A-vitaminnal. Élénk narancssárga színét pedig a béta-karotin tartalmának köszönheti. Amikor a béta-karotin megemésztődik, a szervezet A-vitaminná alakítja át. A karotinok és az A-vitamin fontosak a spermiumok egészsége szempontjából, így fogyasztásával növelhető a teherbeesés valószínűsége.

A vajtök sokféleképpen fogyasztható, készülhet belőle leves vagy akár saláta is.

  1. Alma

Az alma rostban gazdag. A magas rosttartalmú ételek segítik a testsúly szabályozását, a vércukorszint kiegyensúlyozását és a bélrendszer egészségének megőrzését. Ezek pedig mind fontos tényezők a reproduktív egészség szempontjából.

Az alma ezen felül kiváló C-vitamin-forrás is, illetve a sejtek energiaellátáshoz szükséges B-vitaminokat is pótolhatjuk a fogyasztásával. Egyes kutatások azt találták, hogy az alma növelheti a spermiumok számát is.

Az almát szintén sokféleképpen fogyaszthatjuk, készíthetünk belőle turmixot, hozzáadhatjuk salátához, de önmagában elfogyasztva is nagyon finom.

  1. Tökmag és tökmagolaj

A tökmag a termékenységet támogató táplálékok egyike. Nagy mennyiségű cinket tartalmaz, a cink pedig kulcsfontosságú ásványi anyag a spermiumok termelődéséhez. Ezen felül segít fenntartani az egészséges tesztoszterinszintet, így a férfiak termékenységének javításában is fontos szerepe lehet.

A tökmag a női termékenységre is pozitív hatással lehet, ugyanis egyes kutatások szerint segíthet megelőzni a korai vetélést és támogatja a magzat fejlődését.

Fontos, hogy mindig nyers, sózatlan tökmagot válasszunk, mert ez a legegészségesebb változat. Önmagában is finom nassolnivaló, de beletehetjük salátákba vagy akár turmixba is.

A tökmagból gyakran készítenek tökmagolajat, amit szintén érdemes az étrend részévé tenni. Fontos azonban, hogy elsősorban hidegen sajtolt változatot válasszunk, mert csak ez a technológia képes megvédeni a tökmag értékes összetevőit. A hidegen sajtolás, amelyet mi is alkalmazunk a Betyáros tökmagolajunk elkészítésénél, az egyik legértékesebb tökmagolajat eredményezi. A készítés során ugyanis mi sem alkalmazunk magas hőmérsékletet, így a végeredmény egy rendkívül értékes tökmagolaj lesz. Ezen felül a Betyáros tökmagolaj nem tartalmaz adalékanyagot és tartósítószert sem, így nyugodt szívvel beilleszthető a mindennapi étrendbe. A minőségről az alapanyag megtermelésétől kezdve az olaj palackozásáig mi gondoskodunk, hiszen az olajunk alapanyagát is saját földjeinket termesztjük. Így a személyünk a garancia arra, hogy ön valóban kiváló minőségű és fantasztikus ízű tökmagolajat kap.

  1. Édesburgonya

Az édesburgonya az egészséges szénhidrátok egyik legnagyszerűbb forrása. Tele van antioxidánsokkal, amelyek védik a sejteket a károsodástól. Az édesburgonyában rengeteg A-vitamin található, de kiváló forrása a B-vitaminok egy részének is. Ezen felül tartalmaz még káliumot és mangánt.

Az édesburgonya magas A-vitamin-tartalma miatt jótékonyan hathat mind a férfi mind pedig a női termékenységre. Az A-vitamin ugyanis semlegesítheti a termékenységet károsító szabadgyököket, ezzel pedig kulcsfontosságú szerepet játszik a spermaképződésben. Az A-vitamin hiánya többek között a petefészek rendellenes működését is eredményezheti, ami viszont a petesejtek termelődésére is negatív hatással lehet.

Az édesburgonyát egyszerűen megsütve is fogyaszthatjuk köretként vagy önmagában, de akár meg is tölthetjük darált hússal és sajttal. A bátrabbak desszertek elkészítéséhez is nyugodtan használhatják.

Nos, remélem, hogy mire a cikk végére ért, addigra már ön is látja, hogy miért kapott helyet ez a cikk az oldalunkon. A fenti ételek mind rendkívül egészségesek, és ami a legjobb, hogy az összes tökéletesen párosítható a hidegen sajtolt tökmagolajjal. Legyen szó kelbimbóról, vajtökről, almáról vagy édesburgonyáról, mindegyikhez kiválóan passzol a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolaj!

Mi csak tudjuk! Hiszen már kóstoltuk őket! 😉

Kóstolja meg ön is, és támogassa egészségét 100%-ban természetes, hidegen sajtolt tökmagolajjal! Kattintson a képre és nézzen körül webáruházunkban!

betyáros tökmagtermékek, hidegen sajtolt tökmagolaj

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük