Új év, új életmód – Olajos fogadalmak

A január az a hónap, amikor sokszorosára növekszik az edzőtermek és a bioboltok forgalma. Ennek oka, hogy a leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik az életmódváltás, az egészséges életmódra való áttérés. Ha ön is hasonló fogadalmat tett, akkor a mai cikkem sokat fog segíteni önnek! Nézzük hogyan!

Újévi fogadalmak a mindennapokban

Az emberek nagy rész úgy érzi, hogy az év búcsúztatásával és az új év beköszöntével új lehetőséget kap arra, hogy változtasson az életén. Bár év közben is hangoztattam, hogy változtatni bármikor lehet, mégis megértem azokat, akiknek valamilyen jeles dátum vagy esemény szükséges ehhez. Egy a lényeg, ha megvan a szándék, akkor az már fél siker!

Gondolta volna, hogy az újévi fogadalmak szokása évezredek óta létezik?

A korai keresztények számára például az új év első napja volt az, amikor elgondolkodtak múltbéli hibáikon, és elhatározták, hogy a jövőben jobbak lesznek.

Ma már azonban az újévi fogadalmak inkább világi gyakorlatnak számítanak mintsem vallásinak, hiszen manapság nem Istennek, hanem önmagunkkal szemben fogalmazunk meg gondolatokat.

Olajos fogadalmak

A statisztika azonban azt mutatja, hogy a nagy újévi fogadalmak rendszerint sikertelenek lesznek. Ennek oka, hogy néha túlzó a kívánság, hatalmas a változás, nagy erőfeszítés kell a megvalósításhoz, ezért elbukunk. Ennek elkerülése végett javaslom, hogy egyszerre csak kisebb fogadalmakat tegyen. Nem lehet egyetlen hónap alatt mindent megváltoztatni, mert a sok sikertelenség miatt elvész a motiváció.

Ehelyett fordítson egyet a dolgon, tűzzön ki kisebb célokat, és engedje, hogy az apró sikerek további változásokra ösztönözzék!

Éppen ezért tökéletes újévi fogadalom, hogy beilleszti mindennapjaiba a hidegen sajtolt tökmagolaj fogyasztását. Higgye le, hogy ez az egyszerű kis fogadalom rengeteg pozitív hatással lesz életére.

Tudta például, hogy a népi gyógymód szerint a tökmagolaj jótékony hatású:

  • a szív- és érrendszerre
  • a prosztatára
  • a húgyutakra
  • az agyi funkciókra és
  • a bőrre?

Látja? Egyetlen kis szokás bevezetése is járhat jótékony hatással!

Hogyan illessze be a tökmagolajat a mindennapjaiba?

Erre két módszert is tudok ajánlani önnek:

  • kúraszerű fogyasztással
  • ételekhez adagolva

Mielőtt részletesen átnéznénk ezt a két módszert, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tökmagolajat fogyaszt. A természetgyógyászok szerint a valódi hatást ugyanis csak a 100%-ban hidegen sajtolt, tiszta tökmagolajtól várhat. Bár a boltok polcain ma már széles a kínálat, mégis azt javaslom, hogy alaposan tájékozódjon vásárlás előtt.

Tapasztalatból ismerem a különbséget az olajok között. A minőségben nem ismerek tréfát, ezért mi kizárólag hidegen sajtolással készítjük Betyáros tökmagolajunkat. Azért ezt a technológiát választottuk, mert ennél nem éri magas hőmérséklet sem a magokat, sem pedig az olajat. Mindez pedig azért fontos, mert csak így tudjuk megőrizni a tökmag értékes összetevőit. Ha pirítanánk a magokat, vagy melegen sajtolnánk, azzal a legértékesebb tulajdonságai vesznének el a tökmagnak.

Most pedig nézzük, hogy mi a két módszer lényege!

Kúraszerű fogyasztás

A kúraszerű fogyasztás azt jelenti, hogy minden reggel éhgyomorra elfogyaszt 1 evőkanál hidegen sajtolt tökmagolajat. Ezután vár 15-20 percet, hogy a hatóanyagok felszívódhassanak. Majd jöhet a szokásos reggeli rutin. Ha rendszeresen fogyaszt fekete teát vagy kávét, akkor ezt is csak a megadott idő letelte után tegye meg, mert ezek gátolhatják a felszívódást.

Nem véletlen a kúraszerű fogyasztás elnevezés sem. A hidegen sajtolt olajok nem csodaszerek, akkor tudják kifejteni pozitív hatásukat, ha rendszeresen, vagyis kúraszerűen fogyasztjuk őket. Nem elég egy-egy kanállal meginni időnként, hanem következetesen kell fogyasztani a kúra időtartama alatt. Természetgyógyászokkal konzultálva mindig 3 hónapos kúrákat javaslok a vásárlóimnak, mert ez az időszak szükséges ahhoz, hogy valóban érezhető legyen a hatás. A kúrák között természetesen tarthat szünetet, de ha valóban tiszta és jó minőségű hidegen sajtolt tökmagolajat választ, akkor akár folyamatosan is fogyaszthatja.

Természetesen abban az esetben, ha rendszeresen gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll, akkor mindenképpen egyeztessen a kezelőorvosáról a tökmagolaj fogyasztásáról.

Tökmagolaj ételekhez adagolva

Ez egy másik módja annak, hogy beillessze mindennapjaiba a hidegen sajtolt tökmagolajat. Nagyon sokféleképpen felhasználható, csupán arra kell figyelnie, hogy ne hevítse az olajat, illetve az olajat tartalmazó ételt. Ez azért fontos, mert mi sem alkalmazunk magas hőmérsékletet a sajtolás során azért, hogy megőrizzük az értékes összetevőket, így kérem önt, hogy ön se melegítse.

A kúraszerű fogyasztáshoz hasonlóan naponta 1 evőkanálnyi mennyiséget javaslok, amit:

  • elfogyaszthat pirítósra csepegtetve
  • joghurtba, kefirbe keverve
  • szendvicskrémekhez hozzáadva
  • zabkásához adva
  • zöld turmixba öntve
  • krémlevesek tetejére öntve (közvetlenül fogyasztás előtt)
  • sült burgonyára öntve (közvetlenül fogyasztás előtt)
  • bolti salátaöntet helyett zöldségekre öntve

Látja, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Csupán két szabályt kell betartania, ne hevítse az olajat és valódi, 100%-ban tiszta hidegen sajtolt tökmagolajat válasszon.

Ha úgy gondolja, hogy megfogadja a tanácsaimat, akkor jó szívvel ajánlom saját sajtoló üzemünkben készített Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunkat, amelyet megvásárolhat webáruházunkban az alábbi képre vagy ide kattintva!

betyáros tökmagtermékek, hidegen sajtolt tökmagolaj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük