10 ok, amiért a nők számára jótékony hatású a tökmag

Talán nem is gondolnánk, hogy amikor rászórunk néhány tökmagot a salátánkra, akkor mennyi jót teszünk a szervezetünkkel. A tökmagnak ugyanis rengeteg jótékony hatása van. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

1. Magas tápanyagtartalma van

A tökmag rendkívül ízletessé teszi az egyszerű salátákat is. De nem csak az íze miatt érdemes választani, hanem azért is, mert rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Megtalálható benne az A-vitamin, valamint folsav, kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium, cink és réz is. Igazán finom tökmagot ide kattintva tud vásárolni!

Választhatjuk önmagában nassolnivalóként, de hozzáadhatjuk levesekhez, joghurtokhoz, müzlihez vagy akár turmixokhoz is.

2. Javítja a csontsűrűséget

Mivel rendkívül gazdag magnéziumban és kalciumban, a tökmag hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához. A menopauza után a nők gyakrabban szenvednek csontritkulástól, ezért a tökmag fogyasztása ebben a korban is különösen előnyös lehet.

Kattintson a képre!

3. Támogatja a természetes szépséget

Ma már a szakemberek is egyetértenek abban, hogy a kalciumban, az A-vitaminban és a fehérjében gazdag étrend jótékony hatással van a bőr és a haj állapotára. Emiatt a tökmag minden nő étrendjében fontos szerepet tölthet be.

4. Segíti a súlycsökkentést

A tökmag mértékletes fogyasztása segítheti a fogyókúrát, ugyanis tele van értékes rostokkal, így hosszabb ideig megőrzi a jóllakottság érzését.

5. Fokozza a termékenységet

Tanulmányok kimutatták, hogy az összetett szénhidrátok, a rostok, az omega-3 és a cink jótékony hatással vannak a termékenységre. A tökmagban magas az Omega-3 zsírsavak és az antioxidáns aránya, ami elősegíti a nemi szervek véráramlásának serkentését. Ezen kívül a tökmag fogyasztásával B12-, A- és C-vitaminok természetes módon jutnak be a szervezetbe, támogatva így az egészséges működést.

6. Csökkenti a különféle ráktípusok kialakulásának kockázatát

A szakemberek megállapították, hogy az olyan élelmiszerek, amelyek gazdagok antioxidánsokban, hozzájárulhatnak bizonyos daganatos megbetegedések (pl. prosztata-, mell- és gyomorrák) kialakulásának csökkentéséhez. A tökmag is ebbe a csoportba tartozik, éppúgy, ahogy a zöld tea és a gránátalma.

7. Jótékony hatással van a szívre

A vérnyomást és a vércukorszintet közvetlenül befolyásolják az olyan ásványi anyagok, mint a magnézium és a cink. A tökmagban található Omega-3 és Omega-6 zsírsavak csökkentik a vér koleszterinszintjét és javítják a szív egészségét.

Ha igazán finom és jó minőségű tökmagot keres, akkor kattintson ide!

8. Jótékony hatással van a bélrendszerre

A tökmag értékes rostokat tartalmaz. Az élelmi rostok, mint amilyenek a tökmagban is vannak, prebiotikumként működnek, így erősítik a bélrendszert.

9. Segít a jobb alvásban

A triptofán nevű esszenciális aminosav jótékony hatású lehet az alvászavarok kezelésében. A tökmagban is megtalálható ez az aminosav, így fogyasztása elősegítheti a pihentető alvást. Sőt, a triptofán hozzájárulhat még a menstruáció előtti szorongás és kellemetlen érzés csökkentéséhez is.

10. Segít leküzdeni a húgyúti rendellenességeket

A tökmag és a tökmagolaj rendszeres fogyasztása jótékony hatással lehet a húgyhólyag működésére. Különösen hatékonynak bizonyul a túlműködő hólyag esetében, ugyanis tanulmányok kimuatták, hogy rendszeres fogyasztásával a szivárgások gyakorisága csökkenhet és javulhat az életminőség.

Ha igazán finom és jó minőségű tökmagot szeretne fogyasztani, akkor kóstolja meg a saját gazdaságunkban termelt tökmagunkat, amelyet akár kis kiszerelésben is megvásárolhat webáruházunkban. Kattintson a képre és válogasson kedvére!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük