Az ország tortája 2016 – Betyáros tökmagolajjal készítve

2016-ban egy valódi különlegesség lett az ország tortája – tökmagos piskóta, fehér csokoládé mousse, málnazselé, tökmagolaj és tökmagos glazing. Már olvasni is csodálatos, igaz?

Kedves vásárlónknak, Szvitán Csillának köszönhetően, most Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajjal is megkóstolhatják! Ezúton is köszönöm Csillának ezt a fantasztikus receptet és a csodálatos fotókat!

Nézzük, hogy készül!

Ország tortája 2016 – Betyáros tökmagolajjal

Tökmagos réteg hozzávalói:

Zselatinmassza hozzávalói:

  • 25 g zselatin
  • 125 g víz

Málnazselé hozzávalói:

  • 200 g málna
  • 30 g cukor
  • 25 g zselatinmassza

Tökmagos piskóta hozzávalói:

Fehér csokoládés mousse hozzávalói:

  • 200 g tejszín (1)
  • 1 vaníliarúd kikapart magja / 1 csomag van. cukor
  • 40 g zselatinmassza
  • 220 g fehér csokoládé
  • 480 g tejszín (2)

Tökmagos glazing hozzávalói:

Elkészítés

A tökmagot 180°C-on pirítsuk 12 percig, közben legalább háromszor mozgassunk át. Ha megpirult a tökmag, akkor aprítsuk össze.

A cukrot a vízzel főzzük fel, majd ha elérte a 108°C-ot, adjuk a tökmaghoz, és aprítsuk össze ismét.

Ezután adjuk hozzá a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajat, és turmixoljuk át megint.

A tökmag pralinéhoz adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét, és botmixerrel keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az ostyát, és simítsuk a sütőlemez aljára, majd fagyasszuk ki.

A vizet és a zselatint olvasszuk össze. A málnát kezdjük el főzni, majd adjuk hozzá a cukrot, és főzzük tovább. Forrás után 1-2 perccel botmixerrel turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a zselatinmasszát, és turmixoljuk össze ezzel is. Öntsük a sütőpapírral bélelt tortaformába, és fagyasszuk ki ezt is.

A tojást, a cukrot és a csipet sót tegyük robotgépbe, és kezdjük el habosítani. Adjuk hozzá a joghurtot. Ezután keverjük hozzá a sütőporos lisztet, valamint a darált mandulát. Végül adjuk hozzá a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajat.

Előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 20-25 percig.

A tejszínt (1) a vaníliarúddal vagy vaníliás cukorral, valamint a zselatinmasszával kezdjük el melegíteni, majd öntsük a fehér csokoládéra, és kavarjuk össze. Hűtsük langyosra.

A tejszínt (2) verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a fehér csokoládés krémmel. A piskótára öntsük rá a mousse 1/3-át, majd tegyük rá a kifagyasztott pralinét. Kenjük le ismét a krém 1/3-ával, és helyezzük rá a málnazselét. Végül vonjuk be a maradék krémmel, és tegyük minimum 2 órára hűtőbe.

A glazinghez a vizet, a cukrot, a mézet, valamint a sűrített tejet forraljuk fel, majd öntsük a fehér csokoládéhoz, és keverjük el. Adjuk hozzá a zselatinmasszát és a Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajat. Majd öntsük a torta tetejére és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Köszönöm Csillus még egyszer a receptet és a fotókat! 

Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunkat pedig megtalálják webáruházunkban! Kattintsanak a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük