A hidegen sajtolt napraforgóolaj pozitív élettani hatásai

Nagyon örülök, hogy megoszthatom önökkel, hogy gazdaságunk kínálata új termékkel bővült. Már kapható a Betyáros hidegen sajtolt napraforgóolajunk, ezért ma összegyűjtöttem a 6 legfontosabb dolgot, amit tudnunk kell róla!

Nézzük!

Mielőtt a pozitív élettani hatásokba belemennénk, szeretném kihangsúlyozni, hogy Betyáros tökmagolajunkhoz hasonlóan a napraforgóolajunk is kizárólag hidegen sajtolással készül. Ez azért fontos, mert ennél a technológiánál nem használunk magas hőmérsékletet, így nem sérülnek az olajos mag értékes összetevői.

Továbbá az is nagyon fontos, hogy Betyáros napraforgóolajunk:

  • nem hidrogénezett,
  • nem finomított napraforgóolaj,
  • nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot.

Ha a Betyáros napraforgóolajat választja, akkor biztos lehet benne, hogy 100%-ban tiszta, hidegen sajtolt napraforgóolajat vásárol. 

hidegen-sajtolt-napraforgoolaj

Jöjjenek hát a pozitív élettani hatások!

1. Támogatja a szív egészségét

A napraforgóolaj jó választás, ha szeretnénk megóvni szívünk egészségét. Gazdag telítetlen zsírsavakban és pozitív hatással van a vér lipideire. Ezenkívül tartalmaz E-vitamint is, amely hozzájárul a szabadgyökök kialakulásához, illetve megakadályozza sejtkárosító hatását.

A napraforgóolaj kiváló alapanyag a konyhában, magas a füstpontja, így nyugodtan használhatjuk ételeink elkészítéséhez. Egy tökéletes választás, ha egészségesebb alternatívát keresünk a nagyüzemi étolajok helyett.

2. Védi a bőr egészségét

A napraforgóolaj rendkívüli hatással van a bőrünkre. Szakemberek megállapították, hogy a képes javítani a bőr hidratációját és nem okoz bőrpírt. Nem csak a felnőttek, hanem az újszülöttek bőrének ápolására is használhatjuk, hiszen nincsen benne semmilyen káros adalékanyag.

A babamasszázs pozitív hatásairól már számos szakember beszámolt. Ha a masszázshoz 100%-ban természetes hidegen sajtolt napraforgóolajat használunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kisbabánk bőre nem érintkezik káros anyagokkal, viszont támogatjuk természetes védekezőképességét és hidratáltságát.

A napraforgóolaj tartalmaz E-, A-, D- és C-vitamint is, amelyek segítenek megőrizni a rugalmasságot, valamint antioxidáns hatásuk miatt védik és ápolják is a bőrt. Ez az olaj hozzájárulhat a bőrsejtek regenerálódásához, ezért pattanásos bőr esetén is nyugodtan és eredményesen használható.

A napraforgóolaj természetes E-vitamintartalma révén hozzájárul a fényvédelemhez, segít kiszűrni a káros UV-sugarakat, így csökkentheti a ráncosodást és a bőrön kialakuló foltok gyakoriságát.

3. Természetes segítség ízületi gyulladás esetén

Kutatások bizonyítják, hogy a napraforgóolaj gyulladásgátló hatással is rendelkezhet, ezért a szakemberek úgy látják, hogy ízületi gyulladások esetén, valamint megelőzés céljából is pozitív hatású lehet.

4. Segíthet megelőzni az asztmát

Az E-vitamin csökkenti és megakadályozza a szövetek oxigénkárosodását, és hasznos lehet a fájdalom, a gyulladás és az allergiás reakciók kezelésére. Számos tanulmány utal arra, hogy az E-vitamin csökkentheti az asztmával összefüggő hörgőszűkületet.

A zihálás, a köhögés és a légszomj a megfigyelések alapján kisebb gyakorisággal fordul elő, mint azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztanak napraforgóolajat. Emiatt tehát a napraforgóolaj, amely gazdag E-vitaminban, jó lehetőség lehet az asztma megelőzésére.

5. Szerepe lehet a rák megelőzésében

A napraforgóolaj A-vitaminban és karotinoidokban is gazdag. Antioxidáns tartalma segíthet a sejtek degenerációját okozó szabad gyökök elleni küzdelemben és gátolhatja a rákos sejtek növekedését.

Ezenkívül a napraforgómagban lévő szelén helyreállíthatja a sejtkárosodást. Ezek miatt a szakemberek úgy látják, hogy a napraforgóolaj étrendbe való beépítése nagy szerepet játszhat a vastagbélrák és a méhrák csökkentésében is.

6. Javíthatja a haj egészségét

A napraforgóolajban nagyobb mennyiségű tokoferol található. Egy tanulmányban azt állapították meg, hogy a természetes E-vitamin bevitele segíthet a haj egészségének megőrzésében, így hozzájárulhat a kopaszodás és a hajhullás problémáinak megoldásához, valamint elősegítheti a hajnövekedést.

Forrás:
https://www.medindia.net/patients/lifestyleandwellness/top-10-health-benefits-of-sunflower-oil.htm

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük