6 ok, amiért érdemes tökmagolajat fogyasztani!

A hidegen sajtolt tökmagolaj tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Sokoldalúan felhasználható étkezéseink során, de önmagában, kúraszerűen is fogyasztható. Ma 6 olyan okot mutatok, amely miatt érdemes tökmagolajat fogyasztani!

1.Jótékony hat a mentális egészségünkre!

A szakemberek, illetve a rendszeres fogyasztók azt mondják, hogy a tökmagolaj és úgy általában a tökmag fogyasztása hozzájárul a hangulat fokozásához, és a depresszió elűzéséhez. Számos kutatás készült a témában, melyek alátámasztották a hatását depressziós gyermekek esetében való alkalmazás során.

2.Jótékonyan hat a hajra és bőrre!

A tökmagolaj, a felhasználók tapasztalatai alapján, jótékony hatással lehet a hajnövekedésre, emiatt előszeretettel alkalmazzák hajhullás, kopaszodás esetén. Egy érdekes tanulmány látott napvilágot nemrég, melyben beszámoltak arról, hogy egy csoportot két részre osztottak, közülük az egyik csoport naponta 400 mg tökmagolajat kapott, míg a másik csoport csak placebot. A 24 hetes vizsgálat végén megállapították, hogy annál a csoportnál, amelyiknek a tagjai tökmagolajat kaptak, 40 %-kal nagyobb volt a hajnövekedés mértéke, mint a másik viszgálati csoportnál.

A tökmagolaj a hajnövekedés mellett a bőr egészségére is jótékony hatással lehet, hiszen tele van értékes telítetlen zsírsavakkal, valamint E-vitaminnal.

3.Jótékony hat a szív egészségére!

A szakemberek szemléletformáló tevékenységének köszönhetően ma már jól tudjuk, hogy a túlzott telített zsírsavfogyasztás káros hatással lehet a szív egészségére. A tökmagolaj azonban jó minőségű, értékes telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami hozzájárul a szív megfelelő működéséhez és az egészségének fenntartásához.

Kutatók állatkísérletek során vizsgálták, hogy milyen hatással lehet a tökmagolaj a vér koleszterinszintjére. A vizsgálat végén megállapították, hogy a tökmagolaj nemcsak segít csökkenteni a koleszterinszintet, hanem gyulladáscsökkentő hatása is van, sőt az olajról azt is kimutatták, hogy csökkentheti a vérnyomást egerekben.

4.Jótékonyan hat a prosztatára!

A prosztatamegnagyobbodás sok férfit érint Magyarországon. Jellemző tünetei közé tartozik a gyakori vizelési inger, amely éjszaka is jelentkezik, gátolva így a nyugodt pihenést. A hidegen sajtolt tökmagolaj értékes összetevőinek köszönhetően segíthet csökkenteni a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás mértékét akkor, ha kúraszerűen, minimum 3 hónapon keresztül fogyasztjuk.

5.Jótékonyan hat a húgyutakra!

Szakemberek szerint a hidegen sajtolt tökmagolaj gyulladáscsökkentő hatása révén segíthet megelőzni, illetve legyőzni a hölgyek körében gyakori húgyuti fertőzéseket. Itt is fontos, hogy kúraszerű fogyasztásban gondolkodjunk, és kizárólag hidegen sajtolt tökmagolajat fogyasszunk. Arról, hogy miért fontos mindez ide kattintva olvashat bővebben!

6.Segíthet a menopauza kínzó tüneteinek enyhítésében!

A menopauza tüneteitől sok hölgy szenved. A hőhullámok, a szédülés, a fejfájás, az ízületi fájdalmak és a hangulatingadozások megnehezítik a hétköznapokat. Egyes tanulmányok szerint azok a hölgyek, akik rendszeresen fogyasztanak tökmagolajat, jelentős javulásról, a tünetek enyhüléséről számolnak be. Sőt, pozitív mellékhatásként a tökmagolaj rendszeres fogyasztása hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez is.

A hidegen sajtolt tökmagolaj rendszeres fogyasztásával tehát hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez. Fontos azonban a jó minőség! Azzal, hogy egyre többen ismerik meg a tökmagolaj jótékony hatását, egyre többen is kezdenek foglalkozni a gyártásával. Emiatt az, aki jó minőségű tökmagolajat szeretne vásárolni, nincs könnyű helyzetben.

Javaslom, hogy mindig megbízható helyről vásároljon!

Csak olyan termelőben bízzon, aki elérhető, arcával és elérhetőségeivel vállalja a termékét. Mi, a Zahorecz gazdaságban saját magunk termeljük az olaj alapanyagául szolgáló héj nélküli tökmagot, és saját sajtoló üzemünkben készítjük Betyáros hidegen sajtolt tökmagolajunkat, melyet jó szívvel ajánlunk önnek is!

Kattintson a képre, nézzen körül nálunk, és ismerje meg egyéb tökmagos termékeinket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük