Fogadják szeretettel kedves vásárlónk Emese beszámolóját!
Emese kipróbálta Betyáros tökmagkrémünket és tökmagunkat, és volt olyan kedves, hogy beszámolt tapasztalatairól.
„A Betyáros tökmagkrém és a tökmag párosítása mennyei élmény volt kis családunknak. Egy bevált receptet készítettem el az extra hozzávalókkal, nagy sikerem volt vele. Meleg szívvel ajánlom a Betyáros termékeket, mert nemcsak finomak és egészségesek, hanem könnyen beilleszthetők a háztartásba is.
Tökmagos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztva)
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás (+1 a kenéshez)
- 1 evőkanál só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál cukor
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék Betyáros tökmag
- 1 evőkanál Betyáros tökmagkrém
Elkészítés
A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután kimérjük a hozzávalókat és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a fokhagymát is kinyomva tegyük bele a tésztába. Összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra (ne legyen vékony a tészta, mert akkor lesz szép és puha, ha vastag). Beirdaljuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nekem két nagy tepsi szokott lenni. Szaggatva hagyjuk pihenni egy órát, majd megkenjük a tetejét tojással.
Előmelegített sütőben, 180 C-on sütjük 20-25 percig, amíg a teteje halvány barna nem lesz.
Jó étvágyat! ”