Betyáros tökmagkrém és tökmag párosítása

Fogadják szeretettel kedves vásárlónk Emese beszámolóját!

Emese kipróbálta Betyáros tökmagkrémünket és tökmagunkat, és volt olyan kedves, hogy beszámolt tapasztalatairól.

“A Betyáros tökmagkrém és a tökmag párosítása mennyei élmény volt kis családunknak. Egy bevált receptet készítettem el az extra hozzávalókkal, nagy sikerem volt vele. Meleg szívvel ajánlom a Betyáros termékeket, mert nemcsak finomak és egészségesek, hanem könnyen beilleszthetők a háztartásba is.

Tökmagos pogácsa recept

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (olvasztva)
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás (+1 a kenéshez)
  • 1 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék Betyáros tökmag
  • 1 evőkanál Betyáros tökmagkrém

Elkészítés

A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután kimérjük a hozzávalókat és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a fokhagymát is kinyomva tegyük bele a tésztába. Összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük.

A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagságúra (ne legyen vékony a tészta, mert akkor lesz szép és puha, ha vastag). Beirdaljuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, nekem két nagy tepsi szokott lenni. Szaggatva hagyjuk pihenni egy órát, majd megkenjük a tetejét tojással.

Előmelegített sütőben, 180 C-on sütjük 20-25 percig, amíg a teteje halvány barna nem lesz.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük