Tökmagolaj a férfiak egészségéért

Gyakori kérdés a hidegen sajtolt tökmagolajjal kapcsolatban, hogy kinek és miért ajánlott fogyasztani.

A hidegen sajtolt tökmagolaj jótékony hatása elsősorban a férfiak körében ismert.

Miért ajánlott a férfiaknak a hidegen sajtolt tökmagolaj?

A mai bejegyzésben arról írok Önnek, hogy miért ajánlják a természetgyógyászok a tökmagolajat a férfiaknak, illetve hogyan érdemes fogyasztani, hogy valóban hatékony legyen.

Nézzük, hogy milyen esetekben ajánlott fogyasztani!

Prosztataproblémák megelőzése, kiegészítő kezelése

A tökmagot és a tökmagolajat már a népi gyógyászat is említi, mint a prosztata problémák egyik természetes gyógymódját. Igaz, hogy régebben a melegen sajtolás volt az elterjedtebb és azt fogyasztották a férfiak, ma már elérhető egy sokkal egészségesebb változat, a hidegen sajtolt tökmagolaj.

A kettő között az a különbség, hogy a melegen sajtolás során a magokat ledarálják, magas hőmérsékleten lepirítják, majd így sajtolják ki  belőlük az olajat, addig mi, a hidegen sajtolás során nem használunk magas hőmérsékletet.

Azzal, hogy a Betyáros tökmagolajunk hidegen sajtolással készül, a tökmag értékes összetevői közül sokkat többet meg tudunk őrizni, mit a melegen sajtolás során. Hiszen nálunk nem sérülnek a hőre érzékeny vitaminok és ásványi anyagok.

Amennyiben Ön a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott problémák megelőzésére, illetve kiegészítő kezelésére szeretné fogyasztani a hidegen sajtolt tökmagolajat, akkor mindenképpen kúraszerű fogyasztásban gondolkodjon.

Egy kúra minimum 3 hónapig tartson, és a kúra időtartama alatt minden reggel éhgyomorra igyon meg egy evőkanálnyi olajat. Bővebben a tökmagolaj fogyasztásáról egy korábbi bejegyzésben írtam, amit ide kattintva olvashat el. 

Értékes telítetlen zsírsavakat tartalmaz

A hidegen sajtolt tökmagolaj rendkívül magas arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat. Manapság a rohanó életvitelnek köszönhetően nagyon sok feldolgozott élelmiszert fogyasztunk. Ezek az élelmiszerek csak csekély arányban tartalmaznak értékes telítetlen zsírsavakat, többnyire inkább a káros kategóriába tartozó telített zsírsavakkal vannak tele.

Természetgyógyászok szerint nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű telítetlen zsírsavat fogyasszunk, mert ezzel meg tudjuk óvni a szív- és érrendszerünket, megelőzve így nagyon sok egészségügyi problémát.

Betegségek utáni felépülés, lábadozás

A természetgyógyászat kiemelt helyen említi a tökmagot és a tökmagolajat a szervezet egészségének megőrzésében. Értékes összetevőinek köszönhetően segíthet a gyulladásos folyamatok leküzdésében, illetve a nagyobb betegségek, műtétek utáni felépülésben.

Vitamintartalma a bőrproblémák megelőzésében is szerepet játszhat

A hidegen sajtolt tökmagolaj tartalmaz E-vitamint, ami rendkívül fontos a bőr és a haj egészségének megőrzése szempontjából. Használható külsőleg és belsőleg egyaránt.

Nem kell megijedni a zöld színétől, nem fogja meg a bőrt, nyugodtan alkalmazható a száraz, igénybe vett bőr ápolására, akár masszázsolajként is.

Hogyan érdemes fogyasztani a hidegen sajtolt tökmagolajat?

Bár azt mondtam, hogy a hidegen sajtolt tökmagolaj elsősorban a férfiak számára javasolt, azért a hölgyek se vessék meg. Természetgyógyászok javaslatai alapján sokat segíthet azoknak a hölgyeknek, akik visszatérő felfázással és fertőzésekkel küzdenek.

Nem elegendő azonban egy-egy kanállal elfogyasztani, a hangsúly a rendszerességen van!

Az már Ön számára is biztosan egyértelmű, hogy a legjobb, ha a hidegen sajtolt változatot választja. A Betyáros tökmagolajunkat így készítjük, ezért jó szívvel ajánljuk Önnek is! Ide kattintva elérheti webáruházunkban!

A hidegen sajtolt tökmagolajból az ajánlott napi fogyasztási mennyiség felnőtteknek egy evőkanál, gyerekeknek 1 teáskanál. 

Igen, gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen rengeteg értékes telítetlen zsírsavat tartalmaz, ami a fejlődésük szempontjából fontos.

Az eredményes alkalmazáshoz kúraszerű fogyasztást javasolok!

A kúraszerű fogyasztás azt jelenti, hogy mindig reggel, közvetlenül felkelés után éhgyomorra kell elfogyasztani a napi ajánlott mennyiséget (felnőtteknek 1 evőkanál).

Az olaj elfogyasztása után érdemes várni egy kicsit, majd körülbelül 15-20 perc elteltével reggelizni. Ha Ön rendszeresen fogyaszt fekete teát vagy fekete kávét, akkor ennek elfogyasztásával is érdemes ezt a kis időt megvárni. A legjobb az, ha néhány falatot eszik és csak utána fogyasztja el a kávét.

Mit tehet, ha nem tudja önmagában lenyelni az olajat az állaga miatt?

Előfordulhat, hogy Ön nem bírj az olajos állagot. Nem kell ekkor sem lemondani az olajfogyasztásról. Azt szoktam tanácsolni, hogy ilyenkor egy korty víz kíséretében igya meg az olajat.

Nagyon fontos, hogy ne igyon közvetlenül az olaj után citrusfélét, fekete teát vagy fekete kávét, mert természetgyógyászok szerint ezek befolyásolhatják a felszívódást.

Ne felejtse, hogy valódi hatást csak valódi hidegen sajtolt tökmagolajtól várhat!

Nálunk, a Zahorecz gazdaságban, a saját termőföldeinken megtermelt héj nélküli tökmagot dolgozzuk fel. Már a vetéstől kontrolláljuk a folyamatot, így biztos lehet abban, hogy 100%-ban tiszta, természetes tökmagból készült tökmagolajat kap tőlünk!

A sajtolást saját sajtoló üzemünkben végezzük, ezért a termesztés után a feldolgozás folyamatát is saját kézben tartjuk. Úgy gondoljuk, hogy így tudjuk Önnek biztosítani a tökéletes minőséget, és garantálni a valódi, 100%-ban tiszta hidegen sajtolt tökmagolajat!

Nézzen körül webáruházunkban vagy hívjon minket telefonon! Kérdés esetén is állunk rendelkezésére! Webáruházunkat ide kattintva is elérheti!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük